4 luni 3 saptamini si 2 zile

4 luni 3 saptamini si 2 zile

Siteul filmului omonim, care nu mai are nevoie de prezentări speciale. Realizarea siteului aparţine celor de la DSG, conceptul grafic este opera Ralucăi Popa. În febra pregătirilor pentru Cannes, Cristian Mungiu şi echipa au “uitat” de site … aşa că înainte cu 2 zile de premieră nu exista ideea de site, nici nu era cumpărat domeniul. Aşadar a fost un proiect fulger, iniţial siteul conţinând doar informaţiile despre film şi echipă, fără blog, bazat pe un mini-CMS propriu.

Tuturor ne-a stat inima în loc când am aflat că am cumpărat domeniul greşit. În loc de www.4luni3saptaminisi2zile.ro am cumpărat www.4luni3saptamanisi2zile.ro (undeva, cineva, a transcris greşit). Cristian Mungiu a insistat ca numele domeniului să fie aşa cum îl ceruse iniţial (Cristian Mungiu a terminat printre altele şi Facultatea de Litere) … aşa că am cumpărat domeniul corect, sperând ca DNS-urile să se replice la timp şi siteul să fie online la premieră.

Altă surpriză a venit în momentul în care a început să se vehiculeze ideea că 4 Months 3 Weeks and 2 Days este candidat la marele premiu Palme d’Or, iar echipa de PR a filmului a început să trimită tone de informaţii care trebuiau toate puse urgent pe site. Totul se desfăşura cu repezitorul şi platforma siteului nu era pregătită în acel moment pentru multitudinea de pagini, informaţii, fotografii, declaraţii, recenzii, critici, articole de presă, etc. Aşadar soluţia a venit de la WordPress, integrat rapid în structura existentă, pentru a putea publica imediat orice informaţie de ultimă oră legată de film.

Linkuri: www.4months3weeksand2days.com, www.4luni3saptaminisi2zile.ro