Amintiri din Epoca de Aur

Amintiri din Epoca de Aur

Siteul filmului cu acelaşi nume, realizat de Cristian Mungiu, selectat la festivalul de film de la Cannes. Conceptul de excepţie elaborat de Raluca Popa a necesitat o implementare pe măsură. După cum se poate observa, siteul este realizat folosind tehnologia AJAX, toate paginile fiind încărcate dinamic fără a părăsi prima pagină. Raluca şi-a bazat tot conceptul grafic pe efectul de navigaţie asemenea unui “lift”, iar acest lucru a determinat o implementare delicată a paginilor secundare (care se încarcă cu efect lateral).

La o primă vedere tot siteul se putea realiza folosind Adobe Flash, dar pentru frumuseţea implementării am ales varianta AJAX. Deşi nu s-a cerut expres, am adăugat fiecărei pagini principale un link separat, pentru a putea fi accesate separat (de exemplu “#info” “#trailer”, etc).

Siteul are la bază un CMS Drupal, majoritatea paginilor fiind generate dinamic (prima pagina, pagina de ştiri, etc). Unul dintre punctele forte din conceptul siteului a fost blogul minimalist, cu amintiri din respectiva epocă de aur, pentru implementarea blogului am folosit tot un sistem AJAX.

Siteul a fost produs de DSG, concept şi design grafic Raluca Popa

Linkuri:
http://www.amintiridinepocadeaur.ro
http://www.talesfromthegoldenage.com