BikeShop

BikeShop

Bikeshop este cel mai mare site de anunţuri moto din România, şi printre primele. A fost pornit în colaborare cu Motociclism.ro, ca un apendix la forum, dar între timp a devenit un site puternic, de sine stătător.

Conceptul iniţial, convenit cu producătorii de la Motociclism.ro, a fost acela de simplitate, deoarece am ajuns la concluzia că majoritatea celor care acţionează în domeniul moto (cel puţin la acea vreme) nu erau la fel de îndemânateci în folosirea computerului precum erau la motoare.

Aşadar, s-a renunţat din start la conceptul de user, deci totul trebuia făcut fără înregistrare şi mai ales fără confirmare de email, parole, etc (majoritatea celor care vroiau să vândă ceva nu aveau email şi nu ştiau cum să-şi facă). De asemenea, s-a decis să se accepte oricâte fotografii, indiferent de mărime, pentru a nu complica lumea cu redimensionări (ştiam deja din experienţa de pe forum motociclism.ro că existau probleme în acest sens).

Această “deschidere” către utilizatori trebuia contra-balansată de aceştia, şi anume prin onestitate şi sinceritate, de aceea fiecare anunţ are publicate toate detaliile de contact în clar.

Implementarea s-a făcut de la zero, cu pe un framework de concepţie proprie, care să îndeplinească cerinţele enumerate mai sus. Partea de administrare a fost lăsată în plan secundar, deoarece nu exista un aflux prea mare de anunţuri pentru a “merita” investiţia în acest sector.

După aproximativ un an de zile, când situaţia s-a schimbat şi siteul s-a populat cu anunţuri, siteul a beneficiat de un face-lift şi îmbunătăţiri în partea de administrare. Tot atunci s-a realizat şi postarea automată a anunţurilor pe forumul motociclism.ro (spre disperarea majorităţii utilizatorilor, dar acestea au fost cerinţele).

Momentan siteul nu se mai află sub mentenanţa m_Code.

Link: www.bikeshop.ro