Despre m_Code

m_Code este o micro-firmă specializată în dezvoltarea de software şi consultanţă în domeniul managementului proiectelor software.

Domeniile de expertiză sunt:

  • Web development: dezvoltarea de web-siteuri cu un grad ridicat de complexitate folosind tehnologii AJAX, baze de date, PHP, CSS. Activitatea în acest domeniu s-a materializat prin implementarea de concepte grafice de excepţie, elaborate de studiouri de design specializate, pe baza unor content management frameworks. Implementarea a însemnat de cele mai multe ori scrierea de module proprii pentru CMF şi scrierea de teme (skin-uri) proprii. În funcţie de necesităţi s-a optat pentru CMS/CMF Drupal, WordPress sau sisteme proprii.
  • Web design: conceperea şi dezvoltarea de web-siteuri complete, de la studiul de caz, conceptul vizual şi designul grafic până la implementare (partea de web development) şi suport tehnic post-instalare.
  • Adobe Flash: programarea de aplicaţii Adobe Flash complexe, cu diverse destinaţii: bannere web, CD-uri de prezentare, etc.
  • Software development: sau “programe de calculator” în limbaj non-academic, adica aplicaţii utilitare, in majoritate destinate utilitării industriale. Domeniile de experitiză: sisteme de comunicaţie, protocoale I/O, embedded.
  • Consultanţă în managementul software: o echipă de ingineri software care crează produse software este de obicei condusă de un inginer software sau de un manager nefamiliarizat cu proiectele software, şi de aici apar probleme: discrepanţe între aşteptările clienţilor şi produsul rezultat, termene limite depăşite, etc. În teza de doctorat am analizat exact acest subiect, de aceea o investiţie în câteva şedinţe de consultanţă vă poate aduce beneficii echipei pe termen lung.

Deoarece partea public vizibilă a activităţii m_Code este cea legată de web, pe site sunt prezentate principalele proiecte în acest domeniu. Pentru orice alte detalii vă răg să mă contactaţi.

Mulţumesc,
dr. ing. Iulian Maiorescu